1er curs de direcció coral per a cantaires

curs_direccioDel 6 al 12 de juliol de 2105 es va realitzar a Centelles, organitzat per en Gabriel Miralles, director del Cor Cantus Firmus de la Societat Coral La Violeta, el primer curs de direcció per a cantaires amb un total de 20 hores lectives.

Tot i així, no excloïa donar eines per a futurs directors o revisar-ne altres per a directors amb experiència. Segons explica Gabriel “Ja fa temps que penso i comparteixo amb altres directors que el cantaire, si té nocions de direcció canta molt millor doncs entén millor i més ràpidament el que es demana i s’avança, en certa manera, a algunes indicacions o fins i tot pet fer-ne alguna de prescindible”. Així, recollim la impressió dels participants al curs…. Genís:”D’aquest curs m’enduc moltes coses positives: més consciència del gest, maneres de fer una direcció més minuciosa, ganes de millorar, eines per fer-ho, i, sobretot, bons records”, Guillem: “És un curs molt divertit on he après molt des del primer dia i he vist que queda molt per aprendre també”, Mònica: “Ha estat un plaer estar en aquest curs de direcció, adaptat al nivell de cadascú, en el que he recuperat la independència de les mans i he polit el gest; n’estic contenta”, Marta: “L’art de transmetre un munt de coses amb un sol gest”, Oriol: “Vaig aprendre a posar en joc l’abecedari del llenguatge musical, i a veure millor la importància de la direcció, que fa de cada concert un fet únic, singular i irrepetible”, Pere: “Acompanyats d’en Gabriel Miralles hem pogut fer una petita immersió dins de l’art de la direcció coral, proporcionant-nos recursos per navegar dins d’aquest món tant apassaionant”.